C.C. Roberts Bait Company Mud Puppy

De C.C. Roberts Bait Company in Mosinee, Wisconsin is de oudste constante fabrikant van houten kunstaas en maakt vandaag nog steeds kunstaas.

Meer details

Nieuw product

C.C. Roberts Bait Company Mud Puppy

De C.C. Roberts Bait Company in Mosinee, Wisconsin is de oudste constante fabrikant van houten kunstaas en maakt vandaag nog steeds kunstaas. Misschien komt dat doordat Roberts slechts twee kunstaasjes maakte voor de verkoop, de Mud Puppy en de Puppette. De Mud Puppy werd in 2 formaten gemaakt: 7”(18 cm) en 5 ½ “(14 cm). Maar er zijn heel wat verschillende lengtes van deze aasjes verschenen doordat ze in de eerdere jaren met de hand gesneden werden.

De vroege versies van de Mud Puppy waren in het midden gedeeld, zodat de achterkant kon draaien. Latere uitvoeringen werden anders gedeeld, waarbij het achterdeel ongeveer 1/3  van de totale lengte was. Ook hadden de eerdere versies kieuwdeksels

De Mud Puppy had een ongewoon haakontwerp waarbij, als er een vis werd gehaakt, de body vrij kwam van de haak en de lijn. Dit maakte het nodig om de Mud Puppy na het vangen van de vis op te gaan halen.

Deze Mud Puppies zijn van de jaren 1990-2000

Lengte 18 cm

Gewicht 35 gram

Kleur Orange Tiger heeft scheurtjes in de lak. Zie foto.

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

C.C. Roberts Bait Company Mud Puppy